Колкава е разликата во сопирање помеѓу нова и истрошена гума?

Многу возачи посакуваат волшебно стапче кое би го решило проблемот со трошењето на финансиски средства потребни за замена на дотраените сетови на гуми, но друго решение нема освен набавка на квалитетни обувки за вашиот автомобил

Токму есента е време кога приказната за автомобилските пневматици станува поактуелна од другиот период на годината.

Британската организација TyreSafe која се бави со промоција на безбедноста во сообраќајот неодамна сними одлично видео во кое јасно се објаснува што значи да се сопира на мокар асфалт со нови, но и со пневматици кои имаат шара под дозволениот минимум.

Видео прилогот е снимен во 360 технологија, така што гледачот може буквално од сите агли да ја мониторира ситуацијата, а сите ќе се сложиме дека разликата во патот на сопирање е огромна.

Попрецизно, 14 метри.

Одличен видео прилог со важен совет на крајот:

Сите модели на ЗИМСКИ ГУМИ може да ги разгледате на тука

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

preloader